TARTA Z ORZECHAMI PECAN

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybki deser dla wielbicieli chrupiących smakołyków.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    26 dag maki
    2 zoltka
    10 dag masla
    10 dag cukru pudru
    1 lyzka startej skorki z cytryny

    Masa orzechowa:
    150 ml sosu klonowego
    3 jajka
    3 łyżki masła
    1 łyżka mąki kartoflanej
    1 i 1/2 szklanki siekanych orzechów pecan
    1/2 szklanki połówek orzechów pecan
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z orzechami pecan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciasto: wszystkie składniki zagnieść. Zawinąć w folię spożywczą i włoyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Ciasto rozwałkować na forme do tarty, dokładnie wylepić brzegi, podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15 minut.
  • 2. Jajka ubić, dodać pooli sos klonowy i mąkę ziemniaczaną. Na podpieczone ciasto wyłożyć posiekane orzechy, zalać sosem. Następnie na wierzchu ułożyć połowki orzechow. Pieczenie 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować