Tarta z krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i margarynę dajemy do miski.
2.Margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto.
3.Formę do pieczenia tarty smarujemy lekko margaryną i posypujemy bułką tartą.
4.Ciasto wałkujemy oraz wylepiamy nim formę do pieczenia tarty. Ciasto nakłuwamy jeszcze widelcem
5.Tartę pieczemy przez około 25 minut w 180 stopniach.
6.Z kolei przygotowujemy masę: mleko wlewamy do garnka, zagotowujemy je. Wrzucamy do mleka krówki i gotujemy aż się rozpuszczą. Cały czas musimy mieszać.
7.Jeszcze ciepłą masę przelewamy do tarty.
8.Na wierzch tarty układamy pokruszone krówki. Dodatkowo rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i dekorujemy nią tartę.
9.Tarta jest już gotowa. Smacznego!
Porady
Z przepisu wychodzi dwie tarty o średnicy około 18cm.
Komentarze