Tarta drożdżowa z sadzonym jajkiem i czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

  • 35 min

Coś innego , choć podobnego do pizzy na grubym puszystym cieście drożdżowym. Do tego plasterki baleronu , pomidor i sadzone jajka. Bez sera ale za to z zdrowym czosnkiem niedźwiedzim.

  • 35 min

Składniki:

  • 1/2 kg mąki

    sól do smaku

    50 g drożdży

    4 łyżki oleju

    1 szklanka ciepłej wody

    1/2 łyżeczki cukru

    ketchup

    2 pomidory

    czosnek niedźwiedzi

    15 dag baleronu

    5 jajek


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta drożdżowa z sadzonym jajkiem i czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski kruszymy drożdże dodajemy cukier , wlewamy ok 3 łyżki ciepłej wody. Mieszamy. Posypujemy łyżeczką mąką odstawiamy na ok 10 min, aby zaczyn zaczął pracować. Dosypujemy mąkę , sól do smaku. Wyrabiamy ciasto. Dodajemy olej. Jeszcze raz wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozkładamy na okrągłej blaszce. Wstawiamy do nagrzanego do 250 stopni piekarnika na ok 6 min. Następnie smarujemy ciasto ketchupem i układamy plasterki baleronu. Pieczemy ok 7 min. Na wierzch wbijamy jajka i układamy kawałki pomidora. Pieczemy do ścięcia jajek i zarumienienia ciasta. Posypujemy posiekanym czosnkiem niedźwiedzim.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować