Tagliatelle z pesto szpinakowym

2 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tagliatelle z pesto szpinakowym to proste ale wdzięczne danie, które sprawdzi się jako rodzinny obiad lub kolacja we dwoje.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g makaron tagliatelle
    Sos pesto:
    100g szpinak baby
    80g prażonych orzechow nerkowca
    0,5 łyżki skórki z limonki
    1g świeżej papryki chili
    35g parmigiano reggiano
    4 łyżki oliwy
    2 mniejsze ząbki czosnku
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Tagliatelle z pesto szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do posolonej, gotującej się wody wrzucamy makaron.
    Resztę składników dokładnie blendujemy aby uzyskać sos pesto.
    Ugotowany makaron mieszamy z sosem i wykładamy na talerz. Wykańczały listkami świeżego szpinaku, orzechami nerkowca oraz pozostałym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować