Szynka parmeńska z mozarellą na rukoli z sosem winegret

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

została wymyślona przeze mnie

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:


  • - szynka parmenska: 2 plastry
    - mozarella: 0.5 sztuki
    - suszone pomidory w oliwie i ziołach: 1 sztuka
    - rukola (do podania): 9 sztuk
    - oliwa extra vergine: 3 łyżki
    - musztarda ( ulubiona, do wyboru): 1 łyżeczka
    - cukier puder lub brzozowy: 1 łyżeczka
    - woda gazowana: 1 łyżka
    - cytryna (wyciśnięty sok): 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki

Szynka parmeńska z mozarellą na rukoli z sosem winegret - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. połowę kulki mozarelli zawijam w szynkę parmęńską, na górze kładę pomidora suszonego z oliwy i spinam wykałaczką, kładę na rozgrzany grill, w tym czasie na talerz kładę listki rukoli i podane wyżej składniki sosu winegret mieszam w słoiku, gdy mozarella zmięknie i się trochę rozleje w szynce kładę ją na liściach rukoli, polewam sosem winegret, ozdabiam marynowanym zielonym pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować