Szybkie rurki z kremem

4.5 (187 ocen)

pyszny deser do niedzielnej kawy

Składniki:

  • Ciasto:
    ½ kg mąki pszennej
    2 jajka
    25 dag margaryny
    niepełna szkl. śmietany
    szczypta soli
    2 łyżki cukru

    Krem:
    Krem karpatkowy w 5 min

    Dodatkowo:
    polewa czekoladowa
    perełki cukrowe
    ananas pokrojony w kostkę
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Rurki

Szybkie rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Z mąki, schłodzonej margaryny, soli i 1 jajka zagnieć ciasto, zawiń w folię i schowaj do lodówki na 2 godziny. Wyłóż ciasto na stolnicę, podsyp mąką, rozwałkuj cienką, potnij na cienkie paski ok. 3 cm. Metalowe foremki do rurek posmaruj olejem. Ciasto nawijaj na foremki od węższej strony. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Układaj na natłuszczonej masłem brytfannie. Piecz 25 min. w 180 stopniach do zrumienienia. Po upieczeniu od razu wyjmij rurki z foremek. Zostaw do ostudzenia.

    Krem:
    Przygotuj krem wg instrukcji na opakowaniu.

    Wystudzone rurki napełniaj kremem szprycą z cienką końcówką, włóż na koniec rurki kawałek ananasa. Cieńszy koniec maczaj w polewie czekoladowej i w perełkach.

Porady

rurki można napełniać dowolnym kremem w ulubionym smaku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować