Joanna Lendzion.
W oczekiwaniu na nową kuchnie za bardzo się nie wysilam z przepisami, ale jak weekend to chociaż takie szybkie ciasto z gruszkami zrobiłam dla moich chłopaków. Myślę, że wersja z jabłkami będzie równie smaczna. Napiszę Wam tylko tyle, że upiekłam to ciasto w trakcie robienia obiadu, a do kolacji już nie było śladu. Nie wiem czy wszyscy tacy wyposzczeni u mnie w domu, bo ostatnio mało piekę… a tak serio szybkie, tanie i smaczne, możecie śmiało piec.
4 (3 ocen)
Porady
1 szkl. = 250 ml Jogurt naturalny możesz zastąpić jogurtem greckim, kwaśną śmietaną, kefirem, maślanką lub mlekiem. Do ciasta możesz również dodać parę kropli ulubionego aromatu do ciast. Ciasto po upieczeniu i przestygnięciu możesz posypać cukrem pudrem, lub przygotować ulubioną polewę. To ciasto będzie równie dobrze smakowało z jabłkami.
Komentarze