Szybkie Ciasto Czekoladowe Z Truskawkami I Budyniem

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciasto robi się ekspresowo, a jest tak wilgotne i smaczne, że jeszcze wiele razy zagości w mojej słodkiej kuchni z różnymi dodatkami.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na blaszkę 20 x 20 cm

    ciasto:
    1 szkl mąki pszennej tortowej
    1/2 szkl cukru
    1/3 szkl oleju
    1/2 szkl mleka
    1 jajko kl L
    1 i 1/3 łyżki kakao
    1 łyżka powideł
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    budyń:
    1/2 opakowania budyniu w proszku waniliowego
    250 ml mleka
    1 i 1/2 łyżki cukru
    dodatkowo:
    kilkanaście truskawek
    cukier puder na górę
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z truskawkami Desery

Szybkie ciasto czekoladowe z truskawkami i budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Budyń ugotować według przepisu i prawie całkowicie ostudzić.
    2. Składniki na ciasto zmiksować ze sobą i przełożyć do blaszki wyścielanej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
    Budyń wykładamy kupkami w odstępach na ciasto, następnie na sam koniec wykładamy połówki truskawek.

    Ciasto pieczemy w 170 stop. przez około 50 - 60 minut.
    Po lekkim przestudzeniu posypujemy wierzch cukrem pudrem. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować