Szybki biszkopt z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Szybki biszkopt z truskawkami

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • - 6 jajek,
    - 2 szklanki cukru,
    - cukier waniliowy,
    - ok. 2 szklanki mąki,
    - 6 łyżek oleju,
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    - 1/2 kg truskawek,
    - cukier puder do posypania.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Biszkopt

Szybki biszkopt z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z cukrem, wsypujemy powoli (przesianą) mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy olej, delikatnie mieszamy. Większe truskawki przekrajamy, mniejsze wrzucamy w całości w ciasto. Delikatnie mieszamy. Tortownicę 28 cm, wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Piec ok. 40 min. w 180°C do suchego patyczka. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować