Szybki bigos

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczny, rozgrzewający bigosik z pieczarkami i mięsem drobiowym. W sam raz na ciepłe śniadanie lub kolację.

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 główki kapusty
    0,5 kg. pieczarek
    0,5 kg. filetu z piersi kurczaka
    1 duża cebula
    słoiczek koncentratu pomidorowego (200 gr.)
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, 2 szczypty ostrej papryki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Bigos

Szybki bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posypać przyprawą- odstawić.
    Kapustę pokroić (lub poszatkować), przełożyć do garnka, podlać wodą, podgotować. Obraną i pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju, dodać oczyszczone, pokrojone pieczarki i chwilę poddusić-dodać do kapusty. Na patelni przesmażyć mięso do lekkiego zrumienienia- dodać do kapusty i gotować ok. 20 min. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
    Gdy kapusta zmięknie dodać koncentrat pomidorowy-wymieszać i jeszcze chwilę pogotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kapusta Pieczarki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Szybki bigos z młodej kapusty

To może cię zainteresować