Surówka z kapusty z sokiem ogórkowym

0 (0 ocen)

Prosta surówka z białej kapusty z marchewką i ogórkami kiszonymi zakwaszana sokiem ogórkowym dostarczy witamin wczesną wiosną

Składniki:

  • pół główki niedużej kapusty białej
    2 spore marchewki
    5 niedużych ogórków kiszonych
    sok z kiszonych ogórków
    sól, pieprz
    łyżka oleju

Surówka z kapusty z sokiem ogórkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować na cienkie paski, posolić i ugnieść żeby zmiękła. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ogórki poszatkować na cienkie plasterki - połączyć z kapustą. Doprawić pieprzem, dodać sok ogórkowy - ja dolałam 7 łyżek i olej. Wymieszać i zostawić do przegryzienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy