Szybka rolada biszkoptowo-jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Piekarnik nagrzać do 180⁰C.
2. Dużą blachę, najlepiej 37,5x43cm posmarować margaryną i wyłożyć papierem
do pieczenia. Jabłka umyć, pokroić w paski i układać na blasze.
Może być kilka warstw. Całość posypujemy cynamonem.
3. Biszkopt: Białka ubić na sztywno. Dodać cukier, żółtka i miksujemy mikserem do połączenia składników. Następnie wsypujemy mąkę i mieszamy łyżką, tak aby nie było grudek. Całą masę wylewamy na jabłka i rozprowadzamy równomiernie na całości.
4. Pieczemy 20-30 minut w temperaturze 180⁰C.
5. Upieczone ciasto obracamy tak aby biszkopt był na dole, a jabłka na górze i zawijamy w roladę. Pozostawiamy je na 5 minut. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze