Szybka pomidorowa na rosole

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja.
Jeśli zostanie wam rosół, to w kilka minut przerobicie go na pyszną pomidorową.
W większości polskich domów gdzie w niedzielę jest rosół, w poniedziałek
jest pomidorowa. Każdy ma na nią swój sposób. Ja lubię z dodatkiem bazylii
i oczywiście ze swojskim przecierem. Niestety przecier się skończył dlatego zupa
z kupnej passaty. Już niedługo
będą świeża przeciery.
To co ? Zapraszam na pomidorową :)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr rosołu
    1 szklanka passaty pomidorowej
    1/2 łyżeczki bazylii suszonej
    sól, pieprz

    Dodatkowo:
    Dowolny makaron
    Śmietana 30 %
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szybka pomidorowa na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szybka pomidorowa na rosole 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

    Rosół zagotować. Dodać passate pomidorową i bazylię.
    Gotować na małym gazie 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
  • Szybka pomidorowa na rosole 2. Na talerz wyłożyć makaron, wlać zupę.
    Dodać śmietanę według swojego gustu.

    Śmietanę możecie też dodać do garnka
    z zupą. Mój mąż je bez śmietany,
    dlatego nie dodaję jej do garnka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Passata pomidorowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować