Zupa pomidorowa na rosole

5 (179 ocen)

  • 40 min

...

  • 40 min

Składniki:


  • 600 g pomidorów
    1 duża cebula
    1 l rosołu drobiowego
    3 łyżki masła
    1/2 pęczka natki pietruszki lub koperku
    sól ,pieprz ,cukier
    sok z cytryny
    100 ml kwaśnej śmietany
    1 łyżeczka mąki
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i pokrojone w ćwiartki pomidory ,wraz z pokrojoną w krążki cebulą dusić na maśle ok. 10 minut. Pomidory wraz z cebulą przetrzeć przez sito. Dodać do rosołu i gotować 10 min. Doprawić do smaku solą ,pieprzem ,niewielką ilością cukru oraz sokiem z cytryny. Dodać śmietanę wymieszaną z łyżeczką mąki ,zagotować. Zupę podawać z makaronem posypaną natką pietruszki lub posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować