Szybka kolacyjka - surowe sajgonki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mieliśmy ochotę na coś lekkiego i smakowitego na kolację a dodatkowo w lodówce marynował się łosoś... i tak oto powstały sajgonki...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - surowy łosoś: 150 gramów
    - cytryna: 1 sztuka
    - ocet winny biały: 1 łyżeczka
    - miód płynny: 1 łyżeczka
    - garść rukoli: 1 sztuka
    - garść kiełków rzodkiewki: 1 sztuka
    - duża garść sałaty rzymskiej: 1 sztuka
    - czerwona cebula: 0.5 sztuki
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - papier ryżowy: 8 sztuk
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sos sojowy: 1 łyżka
    - olej sezamowy: 1 łyżeczka
    - ziarna sezamu: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sajgonki Przystawki

Szybka kolacyjka - surowe sajgonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia kroimy na wąskie paseczki, układamy w miseczce, polewamy mieszanką soku z cytryny, octu i miodu, wkładamy do lodówki na 2 godziny albo na całą noc.
    W misce układamy sałaty, kiełki, drobno pokrojoną cebulę i paprykę, odsączonego z zalewy i drobno pokrojonego łososia, polewamy oliwą, olejem, sosem sojowym, posypujemy sezamem i mieszamy.
    Papier ryżowy namaczamy, nakładamy na nim sałatkę a na koniec gotowe sajgonki skrapiamy sosem sojowym, olejem sezamowym i posypujemy sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Papier ryżowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować