Szpinakowe ślimaczki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przekąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem i kabanosem są szybkie w wykonaniu i równie szybko znikają ze stołu.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    250 g mrożonego szpinaku
    1 ząbek czosnku
    Sól i pieprz do smaku
    2 łyżki sera feta
    Olej do smażenia
    1 kabanos
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Szpinakowe ślimaczki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę i przez chwilę smażymy. Dodajemy szpinak, a gdy całkowicie się rozmrozi wrzucamy rozdrobniony ser feta i przyprawiamy farsz. Rozłożone ciasto francuskie smarujemy farszem i wzdłuż dłuższego brzegu kładziemy kabanosa. Zwijamy ciasto w roladę, zaczynając od brzegu z kabanosem i ostrym nożem tniemy je na pasy grubości ok. 1,5 cm. Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować