Szarlotka z pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki łączymy razem (mąka, masło,cukier,sól,żółtka) i miksujemy na gładką masę. Ciasto wyciągamy na blat rozwałkowujemy i umieszczamy w tortownicy przykrywamy folią. Wkładamy do lodówki na około 1 godz. W między czasie obieramy usuwamy gniazdka i myjemy jabłka. Ubijamy białka dodajemy cukier puder i trochę soku z cytryny. Na patelni roztapiamy 4 łyżki cukru trzcinowego a następnie podsmażamy jabłka do zmięknięcia. Ciasto wkładamy do piekarnika nastawionego na 220*C i pieczemy aż ciasto się zrumieni. Następnie układamy na nim jabłka i białka pieczemy w 180*C aż białka będą w postaci pianki. Smacznego
Porady
Pamiętajmy aby najpierw ubić białka na sztywno a później dodać cukier i cytrynę w przeciwnym razie nic z tego nie wyjdzie
Komentarze