Świderki z kurczakiem w sosie grzybowo-serowym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób

Co prawda sezon na grzyby już dawno za nami, ale to dobry czas by wyjąć z zamrażarek i słoików zgromadzone zapasy:). Do sosu dodałam intensywny w smaku ser cheddar, który dodatkowo podkręcił smak dania. Pycha!

  • 50 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200g makaronu świderki
    300g podgrzybków, mogą być mrożone
    1 cebula
    1/2 pęczka natki pietruszki
    200 ml śmietany 18%
    100g sera cheddar
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz, papryka słodka
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Świderki z kurczakiem w sosie grzybowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Grzyby oczyszczamy, kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek i natkę siekamy. Ser ścieramy na tarce. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka, cebulę i grzyby przez około 10 minut. Zalewamy wodą, dusimy przez około 30 minut, woda powinna wyparować.
  • 3. Dodajemy natkę, czosnek i śmietanę. Doprawiamy do smaku. Mieszamy z makaronem. Przed podaniem posypujemy natką i serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Makaron Podgrzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować