Świąteczna makrela z marchewkowym farszem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mój pomysł na podanie pieczonej makreli . Zdrowo i smacznie

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makrela świeża: 1 sztuka
    - przyprawa do ryb: 1 łyżeczka
    - marchewka: 3 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżeczka
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - przyprawa uniwersalna: 1 łyżeczka
    - pieprz biały: 0.33 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Świąteczna makrela z marchewkowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności ponownie płuczemy . Nacinamy skórkę i posypujemy przyprawą do ryb
  • 2. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka . Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy marchewkę i smażymy . Dodajemy pokruszoną kostkę warzywną i pieprz do smaku . Smażymy .
  • 3. Na koniec kropimy cytryną . Taki farsz wkładamy do brzuszka ryby . Wkładamy rybę do piekarnika na ok 30 min zależności od wielkości ryby i pieczemy . Przed podaniem solimy solą morską i .kropimy cytryną .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować