Surówka z selerem naciowym, sałatą, ogórkiem i rzodkiewką

4.5 (159 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna surówka, prosta i szybka w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Seler naciowy 3-4 łodygi
    rzodkiewki 7-8 szt.
    sałata lodowa
    ogórek
    olej rydzowy
    natka pietruszki
    koper
    pieprz ziołowy
    sól
    czosnek granulowany
    papryka czerwona mielona
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z selerem naciowym, sałatą, ogórkiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do szklanki wsypujemy sól oraz wszystkie suche przyprawy. Mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na 20 minut. W między czasie myjemy wszystkie składniki do surówki, gałązki selera naciowego, rzodkiewki, ogórek, sałatę lodową, natkę pietruszki i koper. Umyte składniki kroimy drobno, dodajemy oliwę wymieszaną z przyprawami i dobrze mieszamy wszystkie składniki. Odstawiamy surówkę na około godziny po to żeby wszystkie składniki połączyły się smakiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować