Lekka surówka z groszkiem konserwowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Zapraszam na lekką surówkę składającą się z roszponki i rzodkiewki oraz groszku konserwowego. Przyprawiona jogurtem naturalnym, solą i pieprzem. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • garść roszponki
    5 rzodkiewek
    2 łyżki groszku konserwowego
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Lekka surówka z groszkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę wyjmujemy z opakowania i wkładamy do miski z wodą, myjemy. Przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Rzodkiewki myjemy i kroimy na półplasterki. Groszek konserwowy przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy.
    Wszystkie warzywa przekładamy do miski i dodajemy jogurt naturalny, sól i pieprz. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować