Ryż z groszkiem konserwowym

5 (200 ocen)

  • 25 min

Dania z ryżem są bardzo lekkie, a zarazem pożywne. Do ryżu można dodać wszystko na co ma się ochotę. Ryż z groszkiem może stanowić samodzielne danie, jak i dodatek do kurczaka, szynki czy krewetek.

  • 25 min

Składniki:

  • 3 woreczki ryżu
    1 kostka rosołowa
    curry, kurkuma,
    1 puszka groszku konserwowego
    2-3 cebule
    1 ząbek czosnku
    masło/ olej do smażenia
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z groszkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryż z groszkiem konserwowym 1. Ryż gotujemy w wodzie z kostką rosołową, curry i kurkumą.
    Cebulę drobno siekamy i smażymy na złoty kolor razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Odcedzony ryż mieszamy z groszkiem, cebulą i posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy do smaku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek konserwowy Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować