Surówka z pekińskiej kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczna, szybka kusząca smakiem surówka z kapusty pekińskiej.
Dodatki do kapusty to ogórek zielony i cebula a także przyprawy i przygotowany sos.
Surówka szybko została zjedzona.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta pekińska 1/2 szt,
    ogórek zielony długi 1 szt,
    cebula 1 szt,
    sól 1/2 łyżeczki,
    składniki na sos;
    oliwa 1/4 szkl,
    musztarda 1 łyżeczka,
    sok z 1/2 cytryny,
    mięta świeża 2 łyżeczki,
    zioła prowansalskie 1/3 łyżeczki,
    dodatkowo;
    plasterki ogórka zielonego,
    pomidor 1 szt,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Sok Dodatki

Surówka z pekińskiej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z pekińskiej kapusty 1. Kapustę pekińską obrać z brzydkich liści a następnie poszatkować.
    Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę.
    Ogórek zielony umyć i osuszyć , a następnie pokroić w niezbyt grubą kostkę.
    Wszystko razem wymieszać doprawić solą do smaku.
    Surówkę przełożyć do szklanej salaterki.

    Sos;
    składniki sosu połączyć ze sobą , dokładnie wymieszać.

    Na 10 minut przed podaniem surówkę polać sosem i udekorować pomidorem i plasterkami ogórka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować