Surówka z kapusty pekińskiej

4.5 (147 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wiecie jak to jest latem…gorąc i ten teges…takie tam…wtedy dania koniecznie muszą być lekkie, dodatki do nich przede wszystkim. Tak właśnie jest z surówką z pekinki. Lekka, smaczna i pożywna.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
    1 mała puszka kukurydzy
    1/2 strąka papryki czerwonej
    1 pomidor
    2 łyżki octu jabłkowego np Jamar
    4-5 łyżek oleju ryżowego
    1/2 łyżeczki cukru
    1/4 łyżeczki suszonego oregano
    1/4 łyżeczki suszonej bazylii
    1/4 łyżeczki czerwonej papryki
    1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
    1/4 łyżeczki suszonej natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kapusty pekińskiej 1. Ocet, oliwę i przyprawy dokładnie łączymy.
    Kapustę siekamy.
    Kukurydzę odcedzamy z zalewy.
    Paprykę kroimy w kostkę.
    Pomidor kroimy w kostkę.
    Wszystkie warzywa przekładamy do większej miski, polewamy sosem i dokładnie łączymy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Przed podaniem lekko schładzamy.
    Wyciągając z lodówki, ponownie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować