Surówka Z Kapusty Pekińskiej

4.5 (152 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Były mięciutkie i smaczne kopytak to teraz pora na surówkę do nich ;)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 2 osoby:
    1/3 główki kapusty pekińskiej
    1 korzeń pietruszki
    kawałek selera
    1/2 marchwi
    1/2 jabłka
    2 łyżki oleju rydzowego
    2 łyżki oleju rzepakowego
    sól, pieprz, szczypta cukru,
    sok z 1/3 cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-21mp0n3 1. 1. Kapustę szatkujemy nożem, marchew, pietruszkę, seler - ścieramy na średnich oczkach tarki. Jabłko ścieramy na grubych oczkach.
  • 2. Całość doprawiamy przyprawiamy, wygniatając surówkę aby smaki dobrze się przegryzły.
    Odstawiamy najlepiej na pół godziny.
    Podajemy np. z ziemniaczkami, kopytkami .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kapusta pekińska Olej Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować