Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym

0 (0 ocen)

Uwielbiam surówki z młodej kapusty! Chrupiąca, świeża i lekka. Pasuje do obiady, dań z grilla a można ją zjeść na samo.

Składniki:


  • 0,5 główki młodej kapusty pekińskiej
    2 ogórki małosolne
    1 średnia marchewka
    1 młoda cebulka
    0,5 pęczka koperku
    3 łyżki oleju słonecznikowego
    1 łyżeczka octu jabłkowego
    2 szczypty cukru
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kapustę oczyścić i poszatkować drobno, wsypać do miski. Posolić lekko i wymieszać.

    Marchewkę obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wsypać do kapusty.

    Ogórki małosolne osączyć i również zetrzeć na dużych oczkach.

    Cebulkę posiekać drobniutko, wsypać do miski.

    Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Wsypać do miski. Wymieszać wszystkie składniki. Olej wymieszać z octem i cukrem, polać surówkę, zamieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować