Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym

4.5 (182 ocen)

  • 40 min

Taką surówkę możemy mieć tylko latem :)

  • 40 min

Składniki:

  • 1/4 dużej główki młodej kapusty
    1 młoda cebula
    3 ogórki małosolne
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
    2 łyżki oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    1,5 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka soli
    szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Surówki Ogórki małosolne

Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno kroimy, posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 20-30 minut. Lekko odciskamy.
  • 2. Cebulę i ogórki drobno kroimy i dodajemy do kapusty, mieszamy. Dodajemy olej, sok z cytryny, cukier, posiekaną zieloną pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pieprz do smaku. Mieszamy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować