Surówka z młodej kapusty z kaparami

0 (0 ocen)

Przepyszna , soczysta i ekspresowa w przygotowaniu surówka z młodej kapusty , ziół i kaparów. Jej zielony kolor zachęca do jedzenia.Cieszy nie tylko oko ale i podniebienie.

Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty
    1/2 pęczka kopru
    1/2 pęczka grubego szczypiorku
    1 cebulka dymka
    4 łyżeczki kaparów z zalewy
    Dressing:
    1 łyżka oleju rzepakowego
    1 łyżka soku z cytryny
    1/2 łyżeczki cukru pudru
    1/2 łyżeczki pieprzu
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oraz zioła myjemy , suszymy.
    Kapustę kroimy najpierw w cienie paski a następnie w kostkę.
    Koper, szczypior oraz dymkę siekamy.
    Kapary odsączamy z zalewy.
  • 2. Składniki na dressing łączymy.
    W misce/salaterce mieszamy wszystkie składniki razem , odstawiamy na 20-30 min do przegryzienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dymka Kapary Koper Młoda kapusta Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować