Surówka z marchewki, jabłka i gruszki

5 (153 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Do marchewki świetnie pasuje jabłko i gruszka. To połączenie sprawia, że surówka jest niezwykle smaczna i słodka. Idealna jako dodatek do obiadu, ale nie tylko. To jedna z ulubionych surówek mojej córeczki.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie marchewki
    1 jabłko,
    1 gruszka,
    1 łyżeczka soku z cytryny,
    sól, cukier, pieprz,
    jogurt naturalny,
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z marchewki, jabłka i gruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, jabłko oraz gruszkę dokładnie myjemy, obieramy, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach i skrapiamy wszystko sokiem z cytryny. Do startych warzyw dodajemy szczyptę soli oraz odrobinę cukru (tylko wtedy jeśli nasza marchewka nie jest zbyt słodka) oraz jogurt ( ilość według upodobań), dokładnie mieszamy i gotowe!
    Możemy tez dodać odrobinę świeżo zmielonego pieprzu. Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Marchewka Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować