Surówka z kiszonej kapusty z kminkiem

4.49 (195 ocen)

Prosta ale za to smaczna i zdrowa.

Składniki:

  • 1/2 kg kiszonej kapusty ( najlepiej domowej)
    1 marchewka
    1 cebula
    2 łyżki oleju tłoczonego na zimno
    2 łyżeczki kminku
    pieprz do smaku
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kiszonej kapusty z kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać kminek i wymieszać.
  • 2. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, dodać do marchewki. Doprawić do smaku pieprzem, wlać olej ( u mnie własny, słonecznikowy), dodać posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kminek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować