Surówka z kapusty kiszonej z mandarynką, papryczką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną surówkę do obiadu. Przygotowana z dodatkiem słodkich mandarynek, papryczki chili, czerwonej cebuli, oliwy smakuje super. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
    1 marchew
    1 średnia czerwona cebula
    1 papryczka chilli
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
    1 mała puszka mandarynek
    2 łyżki oliwy
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kapusty kiszonej z mandarynką, papryczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mandarynki przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Kiszoną kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na drobno, przekładamy na cedzak. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce. Papryczkę myjemy i usuwamy pestki, kroimy w kosteczkę.
    Do miski przekładamy pokrojone składniki i dodajemy odsączone mandarynki, startą marchewkę i pozostałe składniki. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować