Surówka z kiszonej kapusty z mandarynką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na surówkę z kiszonej kapusty z mandarynką i cebulą. Pyszne połączenie kwaśnej kapusty i słodkiej mandarynki. Polecam do drugiego dania,

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag kiszonej kapusty
    2 małe mandarynki
    1/2 dużej czerwonej cebuli
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
    1 mały ząbek czosnku
    1 łyżka oleju
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty z mandarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kiszonej kapusty z mandarynką 1. Kiszoną kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na drobno. mandarynki obieramy ze skórki i błonek, dzielimy na mniejsze części. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na drobno. Pokrojone warzywa i mandarynki przekładamy do miski , wsypujemy przyprawy i wlewamy olej, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować