Zapraszam na surówkę z kiszonej kapusty z mandarynką i cebulą. Pyszne połączenie kwaśnej kapusty i słodkiej mandarynki. Polecam do drugiego dania,
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
20 dag kiszonej kapusty
2 małe mandarynki
1/2 dużej czerwonej cebuli
1 łyżka pokrojonego szczypiorku
1 mały ząbek czosnku
1 łyżka oleju
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Surówka z kiszonej kapusty z mandarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiszoną kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na drobno. mandarynki obieramy ze skórki i błonek, dzielimy na mniejsze części. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na drobno. Pokrojone warzywa i mandarynki przekładamy do miski , wsypujemy przyprawy i wlewamy olej, mieszamy.
Komentarze