Surówka z kapusty kiszonej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Zapraszam na smaczną surówkę z kapusty kiszonej z dodatkiem papryki czerwonej, cebulki i czosnku. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 30 dag kapusty kiszonej
    1/2 cebuli
    1/2 czerwonej papryki
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oliwy
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    cukier do smaku
    1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną przekładamy na deskę i kroimy na drobno, wkładamy do miski. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki kroimy na drobno.
    Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę. Do kapusty kiszonej dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę, czosnek, natkę pietruszki. Wsypujemy sól, pieprz, cukier i wlewamy oliwę. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Czerwona papryka Cebula Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować