Surówka z kapusty i czarnej rzepy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chrupiąca surówka ze świeżych warzyw. Czarna rzepa zawiera potas, żelazo, wapń, magnez, siarkę, fosfor i mnóstwo witamin. Warto włączyć ją do swojego menu.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kapusta biała - 1/4 średniej główki
    Rzepa czarna - 2 szt
    Marchew - 2 szt
    Sos:
    Olej - 2 łyżki
    Ocet np. jabłkowy - 2 łyżki
    Cukier - 1 łyżeczka
    Sezam do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty i czarnej rzepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sosu mieszamy.
    Kapustę szatkujemy. Marchew i rzepę obieramy i ścieramy na tarce, na dużych oczkach. Warzywa mieszamy z sosem, wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Przed podaniem posypujemy sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała Marchewka Rzepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować