Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prosta w wykonaniu surówka z kilku podstawowych składników ale za to bardzo smaczna, chrupiąca i pełna witamin.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
    1 duże jabłko lub 2 małe
    1 cebula
    1 łyżka cukru
    1 łyżka oleju
    2 łyżki octu jabłkowego
    Sól do smaku
    Pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę, wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Salaterki z surówka wstawić do lodówki aby smaki się połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Ocet jabłkowy Jabłka Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować