Surówka z czerwonej kapusty

4.5 (167 ocen)

Smaczny dodatek do obiadu, mięs czy fast foodów w postaci surówki z czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki i cebulki. Zdrowy zastrzyk witamin w formie surówki.

Składniki:

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
    3 cebule
    2 marchewki
    2 łyżki oleju
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwoną kapustę ścieramy na tarce o średnich oczkach. Marchewki obieramy i również ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy razem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy olejem. Surówkę odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować