Surówka z czerwonej kapusty

4.5 (145 ocen)

Mój dodatek do kurczaka po kolumbijsku

Składniki:

  • 1 główka czerwonej kapusty
    1-2 małe cebule
    2 marchewki
    sól
    sok z 1 cytryny
    pieprz
    1 mały słoik majonezu
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkuję, wrzucam na wrzącą wodę i gotuję około 5 minut, w razie konieczności skrapiam 1/2 soku z cytryny by się nie odbarwiła podczas gotowania. Odcedzam, skrapiam resztą soku i odstawiam by wystygła. Marchew ścieram na tarce jarzynowej, cebulę kroję w kostkę i dodaję do kapusty. Doprawiam solą, pieprzem i majonezem. Mieszam i nakładam porcje na talerze. Koperek siekam i posypuję surówkę po wierzchu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować