Bardzo lubię wszelkie surówki. Kapucha to moja faworytka którą jadam bardzo często, surową, kiszoną i gotowaną. Szybka, prosta do zrobienia surówka do obiadu z fasolą czerwoną
15 min
Składniki:
1/2 główki białej kapusty u mnie młoda
1 marchewka
1 papryka zielona
1 mała puszka fasoli czerwonej gotowanej na parze
sól, pieprz, cukier
1/3 pęczka koperku
1 łyżka majonezu
Surówka z białej kapusty z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę kroję w miarę drobno. Posypuje cukrem około 1/2 łyżeczki, sole i odstawiam na godzinę. Marchewkę obieram, myję i ścieram na tarce. Paprykę kroję w kostkę i dodaję do kapusty razem z marchewką. Koperek kroję drobno, też dodaję, doprawiam pieprzem, dodaję majonez, fasolkę i całość mieszam.
Komentarze