Surówka z białej kapusty z fasolą

4.48 (159 ocen)

  • 15 min

Bardzo lubię wszelkie surówki. Kapucha to moja faworytka którą jadam bardzo często, surową, kiszoną i gotowaną. Szybka, prosta do zrobienia surówka do obiadu z fasolą czerwoną

  • 15 min

Składniki:


  • 1/2 główki białej kapusty u mnie młoda
    1 marchewka
    1 papryka zielona
    1 mała puszka fasoli czerwonej gotowanej na parze
    sól, pieprz, cukier
    1/3 pęczka koperku
    1 łyżka majonezu
Wystaw ocenę:

4.48 (159 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroję w miarę drobno. Posypuje cukrem około 1/2 łyżeczki, sole i odstawiam na godzinę. Marchewkę obieram, myję i ścieram na tarce. Paprykę kroję w kostkę i dodaję do kapusty razem z marchewką. Koperek kroję drobno, też dodaję, doprawiam pieprzem, dodaję majonez, fasolkę i całość mieszam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kapusta Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować