Surówka z białej kapusty do słoików

4.94 (173 ocen)

Pyszna surówka do obiadu.

Składniki:

  • Głowka białej kapusty
    2 papryki czewone
    2 marchewki

    Na zalewę:

    1,5 szklanki wody
    1 szklanka cukru
    pół szklanki octu
    1 łyzki soli


Wystaw ocenę:

4.94 (173 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przetwory

Surówka z białej kapusty do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać. Kapustę poszatkować,papryke pokroić w cienkie paski,marchewkę zetrzeć na tarce o duzych oczkach. Wszystko wrzucić do miski.
    Dokładnie wymieszać.
    Składniki na zalewe zagotować. I zalać surówkę. Odstawić do lodówki na godzinę,poprzekładać do słoików ,zakręcić i do lodówki i gotowe.

Porady

Jeśli chcecie przechowywać dłużej,można pasteryzować :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować