Surówka na 4 pory roku

5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonale smakuje i ma mnóstwo witamin.

Składniki:

  • ● 25 dag kiszonej kapusty
    ● mała czerwona cebula
    ● 2 marchewki
    ● 1/3 czerwonej papryki
    ● sól
    ● pieprz
    ● cukier
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka na 4 pory roku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Paprykę myjemy, dokładnie osuszamy, a następnie kroimy w małą kostkę.
  • 2. Marchewki obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
  • 3. Kiszoną kapustę kroimy, mieszamy z warzywami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Porady

Do surówki można dodać 2 łyżki oleju. Jeśli czerwoną cebulę zastąpimy żółtą, smak będzie ostrzejszy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Papryka Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować