Potrawka Cztery Pory Roku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem warzyw. Pyszny smak nie do opisania, oto przepis na kurczaka w nowym, wyjątkowym wydaniu. Pyszny obiad raz, dwa na stole, koniecznie wypróbuj.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na marynatę:
    • 3 łyżki ketchupu
    • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
    • 1 łyżka miodu
    Pozostałe składniki:
    • 1 podwójny filet z kurczaka
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 duża marchew
    • 1 duża pietruszka
    • 1 papryka czerwona
    • 1 brokuł
    • Sól
    • Szczypta chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Potrawka

Potrawka cztery pory roku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Wszystkie składniki na marynatę mieszam w misce.
    Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w kostkę i doprawiam solą. Mięso przekładam do marynaty i odstawiam na dwie godziny. Po tym czasie, smażę na rozgrzanym oleju.
  • warzywa 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i na dużej patelni smażę na rozgrzanym oleju.
    Pietruszkę oraz marchew obieram , kroję w słupki, paprykę oczyszczam z nasion, kroję w paseczki, brokuł dzielę na mniejsze różyczki. Warzywa myję i dodaję do cebuli. Smażę mieszając około piętnastu minut.
  • potrawka 3. Na koniec do warzyw przekładam mięso, chwilkę gotuję.
  • potrawka 4. Danie gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować