Surówka buraczano - jabłkowa

5 (187 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Pasuje do wszelkiego rodzaju mięs.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 surowe buraki czerwone
    2 jabłka
    2 cebule
    sok wyciśnięty z ½ cytryny
    łyżka musztardy
    2 łyżki majonezu
    sól , pierz
    ½ łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Surówki Majonez

Surówka buraczano - jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki i jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Składniki mieszamy razem dodając sok z cytryny, przyprawy i majonez z musztardą.

Porady

Najlepiej przygotować dzień przed planowanym podaniem wtedy składniki dobrze się ,,przegryzą".

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Buraki Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować