Stek z tuńczyka z bukietem grillowanych warzyw

4.5 (182 ocen)

Kolorowy, lekki obiad :)

Składniki:

  • 2 steki z tuńczyka
    sól, pieprz

    1 nieduży brokuł
    1/2 czerwonej papryki
    3 duże pieczarki
    1/2 młodej cukinii
    przyprawa do grilla
    sos:
    2 łyżko octu owocowego
    (u mnie malinowy)
    3 łyżki oliwy
    2-3 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Stek Sos do sałatki Winegret Grill

Stek z tuńczyka z bukietem grillowanych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła ugotować na półtwardo. Cukinię i pieczarki pokroić w plastry, paprykę w kawałki. Warzywa wymieszać, posypać przyprawą do grilla i wrzucić na rozgrzaną patelnię grillową. Kiedy warzywa będą podsmażone dodać brokuła i wymieszać.
  • 2. Steki z tuńczyka osuszyć ręcznikiem papierowym i posypać solą i pieprzem. Włożyć je na rozgrzaną patelnię skropioną olejem i smażyć po 3 minuty na stronę. Jeśli są cienkie, to krócej.
  • 3. Warzywa wyłożyć na talerz, polać sosem, na warzywach ułożyć tuńczyka i skropić resztą sosu. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwa z oliwek Ocet

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować