stefania-ciasto z manną i malinami

4.5 (170 ocen)

  • 15 min

robi się je w kwadrans, a jest pyszne i zdrowe

  • 15 min

Składniki:

  • (24*24 cm):

    1 szklanka kaszy manny
    1 litr mleka
    150 g herbatników
    3 łyżki kokosu
    1 kostka margaryny
    1 szklanka cukru
    skórka z cytryny
    kubeczek malin
    1 galaretka malinowa
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Stefania-ciasto z manną i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno foremki wyścielić papierem do pieczenia i wyłożyć herbatnikami.
  • 2. Mleko zagotować. Na gotujące mleko wsypać kaszę mannę, kokos, cukier, skórkę z cytryny i margarynę. Cały czas mieszając gotować kilka minut aż masa zgęstnieje.
  • 3. Gorącą wylać na herbatniki i ułożyć maliny. Zalać tężejącą galaretką. Zostawić do ostygnięcia i stężenia najlepiej na całą noc.

Porady

Świetnie smkuje z borówkami lub brzoskwiniami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować