Ciasto stefania - bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasto bez pieczenia na delikatnych herbatnikach z masą z kaszy manny i soczystymi owocami śliwkami, jagodami oraz malinami pod orzeźwiającą galaretką. Ciasto przygotowuje się bardzo szybko bez włączania piekarnika. Idealne ciasto do kawy przy gronie najbliższych.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g herbatników
    1 l mleka
    1 szklanka kaszy manny
    1 szklanka cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 kostka margaryny

    Dodatkowo:
    2 galaretki jagodowe
    garść jagód
    garść malin
    6 śliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto stefania - bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymiary blaszki 24*24 cm
    Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu.
    Dno blaszki wyłożyć herbatnikami.
  • 2. Mleko zagotować z cukrami, na gotujące wsypać kasze manną i wrzucić kostkę margaryny. Cały czas mieszając gotować kilka minut aż masa zgęstnieje. Lekko ostudzić i wylać na herbatniki. Na masie rozłożyć owoce maliny,jagody oraz kawałki śliwek pozbawione pestek.
  • 3. Ciasto zalać tężejącą galaretką i włożyć do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować