Spring rolls

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dziś chciałabym Wam pokazać moje pierwsze spring rolls. Może nie są idealne, może są trochę koślawe ale bardzo mi smakowały :) ! Muszę popracować trochę nad rolowaniem, zawijaniem itp itd :)Jeśli macie ochotę na obiad w pół godziny, koniecznie wypróbujcie ten przepis :) !

  • 30 min

Składniki:

  • 150 g makaronu ryżowego (nitki)
    1 ogórek gruntowy
    1 mango
    1/2 awokado skropionego sokiem z limonki
    6 arkuszy papieru ryżowego
    garść świeżej kolendry
    garść liści bazylii
    sos słodko - kwaśny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spring rolls - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu; płuczemy go pod zimną wodą, aż będzie letni.
    Ogórek, mango i awokado kroimy na cienkie słupki. Kolendrę siekamy.
    Do szerokiego naczynia, miski nalewamy letniej wody na wysokość 2 cm. Zanurzamy w nim papier ryżowy (pojedynczo) na około 2 sekundy, po czym kładziemy go na desce do krojenia. Na środku każdego arkusza układamy: bazylię, porcję makaronu, kilka słupków ogórka, mango, awokado, odrobinę kolendry. Zawijamy do środka 2 przeciwległe boku arkusza, następnie kolejne 2.
    Gotowe spring rollsy podajemy z sosem słodko - kwaśnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować