Spaghetti z czosnkiem i chilli z dodatkiem pietruszki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo prosta i zarazem wyśmienita wersja włoskiego makaronu.

  • 10 min

Składniki:

  • - 250 g makaronu spagetti

    - 3 ząbki czosnku

    - 1 papryczka chilli, czyli peperoncino

    - 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Monini

    - sól, świeżo starty pieprz

    - 40 g startego parmezanu,

    - pęczek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti z czosnkiem i chilli z dodatkiem pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zagotowanej wody dodajemy, sól (1 łyżeczka) oraz łyżeczkę oliwy z oliwek i wrzucamy makaron . Makaron gotujemy al dente . W międzyczasie podgrzewamy resztę oliwy na patelni, dodajemy posiekany czosnek oraz posiekaną papryczkę chilli.
  • 2. Po zeszkleniu czosnku dodajemy ugotowany makaron, do smaku sól, pieprz ; krótko mieszamy i wykładamy na talerze. Posypujemy pastę posiekaną pietruszką i startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować