Spaghetti napoletana

4.5 (199 ocen)

  • 40 min

...

  • 40 min

Składniki:

  • 2 puszki pomidorów
    30 g masła
    1 łyżka oliwy z oliwek
    2 rozgniecione ząbki czosnku
    1 łyżka poszatkowanej świeżej bazylii
    2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
    250 g makaronu spaghetti
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti napoletana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory z puszki wraz z zalewą przetrzeć przez sito.
    W dużym rondlu podgrzać masło i oliwę. Dodać czosnek ,podsmażyć ,mieszając 1 min. Dodać rozdrobnione pomidory ,zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować bez przykrycia na małym ogniu ok. 40 min ,aż sos zmniejszy swoją objętość o połowę. Wymieszać z bazylią i pietruszką.
    Ugotować makaron w dużym garnku wrzącej ,osolonej wody. Odcedzić zostawiając trochę wody ,na dnie, z makaronu. Makaron wrzucić do garnka. Wymieszać z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować