500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
500g spaghetti
3 łyżki przecieru pomidorowego
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
1,5 szkl. wody
1 kostka rosołowa
30g żółtego sera
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
olej
przyprawa kebab-gyros (do smaku)
bazylia
oregano
sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Spaghetti bolognese
1.
Na rozgrzaną patelnię wlać olej, dodać mięso mielone i podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, ziele angielskie, liście laurowe. Posypać przyprawą kebab gyros i posolić; dusić ok.10 min aż cebula zmięknie.
2.
Dolać 1,5 szklanki wody i kostkę rosołową, poddusić ok.5 min. Dodać 3 łyżki przecieru pomidorowego i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać bazylię i oregano.
3.
Ugotować spaghetti według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Podawać z przygotowanym sosem i posypać startym żółtym serem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze