Sos z awokado

4.5 (189 ocen)

Bardzo smaczny sos o wielu zastosowaniach. Możemy polać nim sałatę, możemy używać jak dip i maczać w nim warzywa lub pieczywo, może być dodatkiem do kanapek . Znalezione w sieci. Bardzo polecam!

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado, obrane, bez pestki
    2 łyżki pasty wasabi
    1 łyżka jogurtu lub śmietany
    3 łyżki octu jabłkowego
    1/2 łyżeczki soku z cytryny lub limonki
    1 ząbek czosnku, starty
    1 szczypta soli do smaku
    1 szczypta cukru do smaku
    1 szczypta pieprzu do smaku
    białe wytrawnego wino
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki, oprócz wina, wymieszać w blenderze na gładką masę. Jeżeli sos wyda nam się za gęsty, rozrzedzić go wytrawnym winem. Doprawić do smaku. Przed użyciem schłodzić co najmniej przez godzinę w lodówce. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Wasabi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować